Obituari

Obituari

En memòria de la Maria Bonfill Gamel

Octubre 2021

Estimada Maria,

En representació de la teva Escola i de tots els que en formem part volem també dedicar-te el nostre entranyable record.

Ja en plena tardor, qualsevol fulla cauria elegant i senzilla sobre la gespa humida de rosada, en un raconet de qualsevol bosc. La vida, com un lleuger sospir, ens passa entre sorolls i de sobte el silenci ens recorda tot el viscut amb tu.

Amb un pas lleuger a punt de fer una petita carrera, el teu anar pels passadissos o pel pati ens transmetia sempre aquella passió per tot allò que feies i creaves. Recordem aquella  frase que deies:”- Va nois, anem per feina!” o aquell mot : “-Entesos!” quan es tractava de posar-nos d’acord en algun tema escolar, després de dir sempre amb sinceritat el teu criteri.

El  sofà de casa teva és testimoni de les hores i hores d’entrega en la preparació acurada de les teves classes. Però tots els teus estimats alumnes en van treure un bon profit. La mostra és palpable per les paraules sinceres d’estima i agraïment que mostren cap a tu i el teu ser i fer.

Recordem amb l’entusiasme que preparaves  les sortides amb els alumnes  i l’alegria que contagiaves al teu equip dient-nos: “ -Haurem de fer la sortida primer nosaltres per tal que ho tinguem tot lligat. Qui s’apunta?”

Sempre amb una rialla, i amb frases que no oblidarem:”-Depressa i bé mai s’avingué!”

Les matemàtiques i el laboratori queden amb la teva empremta pedagògica, única, que com a  gran mestra i transmissora de coneixements, tu comprenies molt bé.

Ets l’alegria del sol a l’horitzó, ets la fulla trèmula que he mencionat del dia de tardor, l’estrella que embadalida mira la Vall, l’àvia més tendra i divertida pels teus nets estimats, la millor companya per en Ramon i el millor poema de les seves mans , la millor mare pels teus tres fills que atresoren, per sempre,  tot l’Amor que sempre els has sabut donar.

Gràcies per tant Maria!!

Gràcies per tot Maria!!

L’Escola Petit Plançó t’ estima, per sempre seràs als nostres cors.

Homenatge de la Maria a l’escola