Àrea Privada

Història

Primera cerimònia de graduació. (Lleons) Curs 79 -80

La nostra Escola va començar la seva tasca educadora, ara ja fa més de 50 anys, gràcies a un grup de persones emprenedores. Aquest projecte va néixer per tal d’acompanyar a pares i mares, en l’educació dels seus fills, procurant sempre desenvolupar al màxim les seves capacitats i interessos, en un entorn familiar.

Així doncs, es va crear una escola catalana, laica que aplicava una pedagogia basada en el respecte, la llibertat, la creativitat i l’evolució individual de cada infant.

Aquesta pedagogia va tenir un ampli ressò al nostre país, doncs era una alternativa pedagògica que impulsava la investigació i la renovació.

Al llarg dels anys, la societat ha evolucionat i la nostra Escola ha donat resposta a les noves necessitats en tots els àmbits, però sempre d’acord amb la nostra filosofia.

La primera seu va ser un local del carrer Montsalvatge, que es va fer petit i es va traslladar aviat al Passeig de Barcelona. Finalment els Caputxins ens van cedir els espais que actualment ocupa l’Escola.

El debat sobre els objectius i principis que han d’orientar l’Escola cristal·litza el 1977 en la constitució d’una Cooperativa de mestres i treballadors que n’assumeixen la propietat en el compromís de continuar una Escola Cooperativa, reflexiva i crítica. 

La promoció del 93/94 va ser la darrera en sortir de l’Escola havent finalitzat el 8è d’EGB. La nova reforma educativa ens va fer prescindir de la classe dels més petits (de 2 a 3 anys) i ampliar el centre per acollir els alumnes fins a acabar l’ESO. 

L’Escola ha estat sempre pionera en l’ús de les noves tecnologies. Vam començar a utilitzar els primers ordinadors (els famosos Commodore ) i la tortuga del llenguatge Logo. Actualment, continuem innovant amb l’ús de les tecnologies utilitzant portàtils, tablets, beebots, impressores 3D, makey, Lego Mindstorm EV3. 

35è  aniversari de la Cooperativa Lluís Companys

Fa 35 anys que els alumnes del Petit Plançó participen en les decisions de l’Escola mitjançant la Cooperativa Lluís Companys. És la més antiga de Catalunya.

“La nostra cooperativa és un intent per part dels mestres de donar opció als alumnes més grans a participar en el funcionament de l’Escola. A fi que aquest desig no es quedés tan sols en paraules o esdevingués un joc, fa 35 anys es va crear la Cooperativa d’alumnes, inspirada en la cooperativa de mestres del mateix centre que permet que aquesta participació sigui progressiva i real”.

 En motiu del 35è aniversari de la Cooperativa d’alumnes, dos membres  representants del Consell Rector van ser entrevistats a Ràdio Olot i Olot Televisió:

Ràdio Olot: 5’+ El Protagonista del Dia: 35 anys de la Cooperativa d’Alumnes del Petit Plançó Lluís Companys [06/02/2020]
Marina Cruz i Sàndal Vernet, membres de la Cooperativa Lluís Companys
Clica aquí per escoltar-ho.

La Finestra:Olot TV: 35 anys de la Cooperativa Lluís Companys de l’escola Petit Plançó d’Olot[14/02/2020]
Clica aquí per veure-ho.

El curs 2018-19 hem celebrat els 50 anys de la nostra escola revivint experiències i enfocant les mirades cap al futur.